Din advokatbyrå i Eskilstuna

Advokatbyrån Novum AB är din advokat i Eskilstuna som finns vid din sida under hela rättsprocessen. Vi har bred kompetens och är verksamma inom familjerätt, brottmål, migrationsrätt, affärsjuridik och arbetsrätt.

Vi företräder dig inom både enklare och mer komplexa verksamhetsområden. För alla oss som arbetar på vår advokatbyrå i Eskilstuna är den gemensamma drivmotorn att du som klient ska känna dig trygg med oss vid din sida. 

Våra rättsområden

  • Affärsjuridik – Vi hjälper små och medelstora företag inom allt som rör juridiken inom affärer och företagsverksamhet. Detta inkluderar bland annat företagsöverlåtelser, avtal och kontrakt, generationsskifte, del-garfåglar och råd när du startar eget. Vi biträder också när det gäller anställningsavtal och annan arbetsrätt när det gäller dina medarbetare.

  • Brottmål – Har du själv blivit utsatt för ett brott eller är du misstänkt för att ha begått brott? Vänd dig till oss, vi blir ditt målsägandebiträde eller försvarsadvokat genom hela rättsprocessen. Vi har stor erfarenhet av brott i nära relation, ekobrott och ärenden som rör unga lagöverträdare. Oavsett om du är målsägande eller misstänkt står vi vid din sida. 

  • Socialrätt – Vi ger dig det juridiska underlag som krävs när du behöver fatta rättssäkra beslut. Socialrätt rör områden som ekonomiskt bistånd, skuldsanering, äldreomsorg och allt det som täcker socialtjänstens ansvarspunkter.

  • Tvistelösning – Vi företräder dig i olika tvister och hjälper dig med tvistelösning både i och utanför domstolen – såsom skiljeförfaranden.

  • Fastighetsrätt – Vi har bred kompetens om bred och specifik fastighetsrätt. Områden som täcks är exempelvis överlåtelse av mark, köp, gåva och arv samt olika bygg- och planärenden. 

  • Familjerätt – Familjerätten avser områden som rör skilsmässor, vårdnadstvister och umgänge med barn. Vi på byrån har lång erfarenhet av dessa mål och är ofta anlitade med nöjda klienter. 

  • Ekonomisk familjerätt – Vi har lång erfarenhet av boutredningar, bodelningar, arvstvister, underhåll till barn och generationsskiften.

  • Migrationsrätt – Att navigera rätt inom den byråkratiska rättsprocessen som asylsökande eller ny i Sverige är inte enkelt. Vi blir ditt ombud i frågor som rör exempelvis uppehållstillstånd, medborgarskap, visum och arbetstillstånd. 

Vissa av dessa rättsområden är mer avancerade än andra – exempelvis kan många ärenden inom företagsrätt vara betydligt mer komplexa än förslagsvis vårdnadstvister inom familjerätten. Oavsett vilket område och komplexitet som rör just ditt ärende ser vi till att bli din advokat i Eskilstuna som lägger fokus på just dig eller er. 

Med lång erfarenhet i bagaget

Advokatbyrån Novum är advokatbyrån i Eskilstuna som startade sin verksamhet redan 1991. Vi har sedan dess utvecklats inom många rättsområden. Vår byrå består idag av sex advokater, fyra jurister och fem assistenter som alla är till för att hjälpa eller representera dig som klient. Välkommen att höra av dig till oss och vårt juridiska team. Läs mer..